Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Ηλεκτρονική τιμολόγηση… πόσο μακριά απέχει η Ελλάδα;

Ηλεκτρονική τιμολόγηση… πόσο μακριά απέχει η Ελλάδα;

Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι η διαδικασία κατά την οποία οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα (λογισμικό) για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά τα παραστατικά τους. Κατ’επέκταση, ηλεκτρονικό θεωρείται το έγγραφο που αποθηκεύεται με ηλεκτρονικά μέσα και κοινοποιείται στον παραλήπτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχουν σκοπό να διευκολύνουν τον επαγγελματία να εκδίδει τα παραστατικά του εύκολα, γρήγορα και χωρίς λάθη. Επίσης, οι περισσότερες πλατφόρμες επιτρέπουν την καταχώρηση αγορών, εξόδων και πληρωμών από και προς την επιχείρηση. Τα δεδομένα αυτά, ανάλογα με τις δυνατότητες του εκάστοτε λογισμικού, μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά τη ρευστότητα και τα κέρδη ανά πάσα στιγμή που είναι πολύτιμες για την πορεία της επιχείρησης.

Είτε πρόκειται για τοπικό (native) πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης ή για cloud εφαρμογή όπως το Elorus που χρησιμοποιώ στην εταιρεία μου, η ηλεκτρονική τιμολόγηση προσφέρει πολλά οφέλη σε σχέση με την παραδοσιακή, χειρόγραφη τιμολόγηση.

Επαγγελματική εμφάνιση

Αρχικά, οι επαγγελματίες που επιλέγουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα επιλογών ως προς την εμφάνιση των εγγράφων τους. Τα περισσότερα προγράμματα είναι παραμετροποιήσιμα και προσαρμόζονται στις ανάγκες και την αισθητική του χρήστη ο οποίος μπορεί να προσθέσει το logo της εταιρείας, την σφραγίδα αλλά και διάφορες απαραίτητες πληροφορίες για τις συναλλαγές με πελάτες.

Με αυτόν τον τρόπο, ξενοιάζει από επαναλαμβανόμενες κινήσεις και προχειρογραμμένα έγγραφα που του κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Οικονομία χρόνου

Αποθηκεύοντας μία φορά τους καταλόγους πελατών/προμηθευτών και προϊόντων, εξοικονομείτε χρόνο κατά την έκδοση παραστατικών καθώς, τα δεδομένα τους (ΑΦΜ, διεύθυνση, ΔΟΥ κλπ) ανασύρονται αυτόματα από το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και, με μερικά μόνο κλικ, τα παραστικά είναι έτοιμα για αποστολή στους παραλήπτες μέσω email.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά και ξανά τα προϊόντα σας για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Εφόσον τα έχετε καταχωρήσει μια φορά, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα αντιγράψει αυτόματα στη φόρμα του τιμολογίου τις λεπτομέρειες τους, την τιμή πώλησης και τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Τέλος, η εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα κάνει αυτόματα τους υπολογισμούς για τον εκάστοτε συντελεστή ΦΠΑ και τη συνολική αξία εξοικονομώντας σας ακόμα περισσότερο χρόνο!

Λάθη-τέλος

Ποιος δεν έχει δει ορθογραφικά, λάθη σε υπολογισμούς ΦΠΑ και άλλα σε χειρόγραφα παραστατικά; Η ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν θα σας αφήσει ποτέ εκτεθειμένους καθώς, όλες οι μαθηματικές πράξεις γίνονται αυτόματα από το εκάστοτε πρόγραμμα. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία πελατών, για τα παραστατικά είναι αποθηκευμένες ώστε να μη χρειάζεται να τις πληκτρολογήσετε εκ νέου, αποφεύγοντας έτσι ορθογραφικά λάθη που δημιουργούν σύγχυση και ορισμένες φορές επισύρουν πρόστιμα.

Οικονομικός έλεγχος

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, εκτός από την έκδοση παραστατικών, διευκολύνει τον επιχειρηματία να έχει μια εικόνα των οικονομικών της εταιρείας του, ανά πάσα στιγμή. Από τα υπόλοιπα πελατών/προμηθευτών μέχρι τα βιβλία εσόδων / εξόδων και τα κέρδη του έτους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε βασικούς οικονομικούς δείκτες ώστε να πάρετε σωστές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησής σας.

Μείωση κόστους

H ηλεκτρονική τιμολόγηση σας εξοικονομεί χρήματα που, με τον παραδοσιακό τρόπο, θα ξοδεύονταν σε γραφική ύλη, χαρτί εκτύπωσης και αναλώσιμα εκτυπωτή. Πλέον, μπορείτε να τηρείτε το αρχείο σας αποκλειστικά ηλεκτρονικά και να αποστέλλετε τα παραστατικά σας με email, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα τα κόστη αλληλογραφίας (courrier).

Ανακαλύψτε σήμερα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο cloud!
https://www.elorus.com/el/

Παναγιώτης Χαράλαμπος Μούστρης 
Υπηρεσίες Διαδικτύου - Ανάπτυξη Εφαρμογών - Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τεχνολογικό, εργασιακό και κοινωνικό θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας, τις σκέψεις μας, τις αναζητήσεις μας και τις όποιες λύσεις μας. Είμαστε μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων που ανακαλύπτει καθημερινά τον κόσμο του διαδικτύου και τις δυνατότητες που προσφέρει. Από τους πρώτους 100 ανθρώπους που συνδέθηκαν με το διαδίκτυο την εποχή που το internet έφτασε ως υπηρεσία στη χώρα μας. Αυτοδίδακτοι σε ένα μεγάλο βαθμό και ακολουθώντας συνεχώς την εξέλιξη της τεχνολογίας, διαθέτουμε σήμερα μια μεγάλη επαγγελματική εμπειρία που μπορούμε να προσφέρουμε σε εσάς και την επιχείρησή σας.

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε ένα νέο project!